L'Escoleta de Bàsquet ofereix als infants del 2015, 2016, 2017, 2018 una activitat esportiva on desenvolupen diferent capacitats, tant motores com psiquiques.

Els infants milloren l'equilibri, els desplaçaments, la coordinació amb els diferents exercicis duits a terme durant l'entrenament. Per una altra banda, aquest espai de trobada amb altres infants de la seva edat provoca una socialització que ajuda al seu desenvolupament. L'escolta activa, aprendre a esperar, els jocs de regles, esperar el seu torn són alguns dels aprenentatges d'aquesta activitat.

Aquesta temporada introduim el Ioga als entrenaments! Tan a l'inici com al final de l'activitat es realitzaran una serie d'exercicis d'aquesta disciplina que permet als infants prendre consciència del seu cos, així com millorar la coordinació, la flexibilitat i l'atenció.

Què treballem?

Desenvolupament motor

Els infants descobreixen, coneixen i controlen el seu propi cos. Habilitats com l'equilibri, la coordinació oculo-manual o lateralitat i diferents desplaçaments: de costat, marxa enrere, a un peu... (amb pilota i sense). Tot això s'aconsegueix utilitzant material molt divers com raquetes, bitlles, globus i diferents mides de pilotes.

Socialització

El contacte directe amb els nins i nines de la seva edat és la millor manera d'interactuar, aprendre i, per tant, socialitzar-se. La companyonia, el joc en equip proporciona aquesta socialització, com també aprenen a esperar torn, l'escolta activa i jocs de regles, fonamental pel seu desenvolupament.

Les emocions

En aquesta etapa és molt important aprendre a perdre perquè entenguin que no és una cosa negativa, sinó que és part del joc. També es provoquen situacions on aprenen a ajudar als companys, a esperar torn i solucionar conflictes, demanant perdó i sent perdonats.

Entrenaments

Els entrenaments de l'Escoleta de Bàsquet tenen una durada de 1h, dos dies a la setmana.

Diades

Les diades son trobades d'equips organitzades pel Consell de Mallorca. Son el dissabte al matí un cop al mes.

Horari

L'Escoleta de Basquet desenvolupa la seva activitat a la Pista 1 del poliesportiu de Na Caragol dos cops per setmana, els dimarts i dijous de 16:30-17:30h.

No es necessari portar material, simplement roba esportiva i aigua.

Inici dels entrenaments dia 13 de setembre!