L'Escoleta de Bàsquet ofereix als infants del 2017, 2018 i 2019 una activitat esportiva on desenvolupen diferent capacitats, tant motores com psiquiques. 

Els infants milloren l'equilibri, els desplaçaments, la coordinació amb els diferents exercicis duits a terme durant l'entrenament. Per una altra banda, aquest espai de trobada amb altres infants de la seva edat provoca una socialització que ajuda al seu desenvolupament. L'escolta activa, aprendre a esperar, els jocs de regles, esperar el seu torn són alguns dels aprenentatges d'aquesta activitat. 

Aquesta temporada introduim el Ioga als entrenaments! Tan a l'inici com al final de l'activitat es realitzaran una serie d'exercicis d'aquesta disciplina que permet als infants prendre consciència del seu cos, així com millorar la coordinació, la flexibilitat i l'atenció.

Què treballem?

Desenvolupament motor

Els infants descobreixen, coneixen i controlen el seu propi cos. Habilitats com l'equilibri, la coordinació oculo-manual o lateralitat i diferents desplaçaments: de costat, marxa enrere, a un peu... (amb pilota i sense). Tot això s'aconsegueix utilitzant material molt divers com raquetes, bitlles, globus i diferents mides de pilotes.

Socialització

El contacte directe amb els nins i nines de la seva edat és la millor manera d'interactuar, aprendre i, per tant, socialitzar-se. La companyonia, el joc en equip proporciona aquesta socialització, com també aprenen a esperar torn, l'escolta activa i jocs de regles, fonamental pel seu desenvolupament.

Les emocions

En aquesta etapa és molt important aprendre a perdre perquè entenguin que no és una cosa negativa, sinó que és part del joc. També es provoquen situacions on aprenen a ajudar als companys, a esperar torn i solucionar conflictes, demanant perdó i sent perdonats. 

Entrenaments

Els entrenaments de l'Escoleta de Bàsquet tenen una durada de 1h, dos dies a la setmana. 

Diades

Les diades son trobades d'equips organitzades pel Consell de Mallorca. Son el dissabte al matí un cop al mes. 

Horari

L'Escoleta de Basquet desenvolupa la seva activitat a la Pista 1 del poliesportiu de Na Caragol dos cops per setmana, els dimarts i dijous de 16:30-17:30h. 

No es necessari portar material, simplement roba esportiva i aigua.